Yoga


Wat is Raja Yoga en wat brengt het je

Wil je weten of yoga iets voor jou is? Kom voor een proefles om het te ervaren.

Yoga kan je energie, kracht, vitaliteit, uithoudingsvermogen en een soepel lichaam geven.
Het brengt je welbevinden, zelfinzicht en ontspanning.

Raja Yoga is een systeem dat duizenden jaren geleden is ontwikkeld met het doel lichaam, geest en ziel met elkaar te verenigen en in evenwicht te brengen. Door lichaamsoefeningen die met aandacht worden uitgevoerd kan soepelheid en meer lichaamsbewustzijn worden verkregen.

Raja Yoga combineert fysieke houdingen met ademoefeningen en meditatie om zo lichaam en geest in balans te brengen. Het richt zich ook op onthaasten en stressvermindering. Yoga heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel, de klieren, organen, bindweefsel en gewrichten. Bij yoga richt je je aandacht op je lichaam en dat geeft je meer inzicht in wat goed is voor jouw lijf en welbevinden.

Daarnaast gaan we bij Raja Yoga aan de slag met het verkennen van ons energiesysteem door middel van concentratie-oefeningen en meditatie. Deze oefeningen bevorderen je vitaliteit, je krijgt inzicht in de wisselwerking tussen denken en voelen en een gevoel van welbevinden.

Elke les bestaat uit:

een ademoefening en warming-up, daarna āsana's (lichaamshoudingen) en vervolgens een ontspanningsoefening. Als laatste doen we een concentratie-, visualisatie- of meditatie-oefening.

Praktische informatie

MOMENTEEL WORDEN ER GEEN YOGALESSEN GEGEVEN