Werkwijze


Behandelingsvormen

De behandeling bestaat meestal uit een combinatie van technieken, die ook ieder afzonderlijk kunnen worden toegepast:

Lichaamsanalyse
waarnemen hoe lichaamshouding, bewegingsfuncties van en energiedoorstroming in het lichaam zijn. Dit kan een leidraad vormen voor een behandelplan.

Klassieke massage
Losmaken van de spieren waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

EsalenmassageStrijkingen
Rustige strijkingen en knedingen, waardoor de huid en spieren zich kunnen ontspannen.

Voetreflexologie
De reflexzones van de voet staan in verbinding met het hele lichaam. Voetmassage kan lichamelijke klachten verhelpen, en werkt ook door op emotioneel en psychisch gebied.

Energetische massage
Egyptian Healing, Shamballa Multidimensional Healing; door handoplegging stroomt energie naar pijnlijke of geblokkeerde plaatsen in het lichaam. Het bevordert genezing en verlicht de pijn. Het werkt op alle niveaus en is zowel een geneesmethode als een middel om persoonlijke groei te bevorderen.

Oosterse massagetechnieken
Door druk op de energiebanen (meridianen) van het lichaam worden blokkades opgeheven en wordt doorstroming van de lichaamsenergie en de gezondheid bevorderd.

Diepe spier- en weefselmassage
Een rustige, doch stevige massagetechniek om verharde spieren en weefsels los te maken en dieper gelegen spanningen te verlichten. Ontspannen van diepe spieren en weefsels kan samengaan met het doorvoelen en loslaten van vastgehouden emoties. Dit kan leiden tot meer zelfacceptatie en het kan beperkingen in de bewegingsfunctie en zelfexpressie verminderen.

Dynamische massage
Door sterk dynamische technieken worden dieper gelegen spanningen in het lichaam bereikt en kan meer bewegingsvrijheid en souplesse ontstaan, met name in de gewrichten en de wervelkolom.

Therapeutic Touch
Door strijkbewegingen op enige afstand van het lichaam wordt jouw energieveld geactiveerd en in balans gebracht. Het versterkt het zelfhelend vermogen, ondersteunt daarmee eventuele andere behandelingen, het kan pijn verminderen, een goede slaap bevorderen en het werkt heel ontspannend.

Dorn-therapie en Breuss-massage
Zachte behandeling van wervelkolom en gewrichten voor rug- en nekklachten.

Afhankelijk van de klacht of hulpvraag wordt bepaald wat op dat moment voor de cliƫnt ondersteunend kan zijn. De opbouw van de behandelingen is dus voor elk mens verschillend. De behandelingen kunnen een goede ondersteuning zijn van of aanvulling op behandelingen volgens andere disciplines. Massage- en bewegingstherapie werkt klachtgericht, maar is ook aangenaam, ontspannend en een algemene ondersteuning van de gezondheid.